Wie is Ilse Houwink?

 

Ilse portret afdrukkwaliteit 3Aangenaam, ik ben Ilse Houwink, uw Ayurveda therapeut.
Op deze plaats zal ik iets over mezelf vertellen.

Mijn achtergrond is breed. Na de studie HBO Jeugdwelzijnswerk heb ik jarenlang ervaring opgedaan in de kinderrevalidatie en medisch kleuterdagverblijf. Daarna ben ik actief geworden in diverse organisaties als ambtelijk secretaris ondernemingsraad. Momenteel ben ik verbonden aan een ziekenhuis als ambtelijk secretaris ondernemingsraad en cliëntenraad.

Voor de eerste keer kwam ik in de jaren ’90 in aanraking met Ayurveda, toen ik zelf niet lekker in mijn vel zat. Een aantal massages hebben mij enorme verbetering gebracht. Daarna verdween het weer uit mijn blikveld.
Toen ik jaren later zelf ik iets met massage wilde doen, opende zich de mogelijk om dit op een Ayurvedische manier te leren. Hier heb ik voor gekozen en na die kennismaking wilde ik er steeds meer en meer van weten en doen. Tot op de dag van vandaag.

Mijn opleiding tot Ayurveda therapeut heb ik in vanaf 1999 gevolgd bij de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde van Robert H. Swami Persaud en wel tot
– Ayurvedisch massagetherapeut  en
– Ayurveda therapeut (4 jarige opleiding met workshops in India).
In 2017 ben afgestudeerd bij European Institute of Scientific Research on Ayurveda (EISRA) van dr. A. Mehta tot
– Ayurvedic Practioner ®.
Tijdens deze intensieve 4-jarige opleiding volgde ik diverse stages in India.

Jaarlijks maak ik deel uit van het team dat kuurweken in de Mayr-therapie verzorgt; een darmreinigingskuur ontwikkeld in Oostenrijk. Hierin komen Ayurvedische aspecten aan bod.

Met het geven van Ayurvedische massagebehandelingen heb ik jarenlange ervaring. Hiermee ben ik begonnen in 2000, sinds 2002 ben ik werkzaam in het gezondheidscentrum Surya in Nijmegen.

Ik organiseer Ayurvedische kookworkshops voor groepen, op verzoek ook in huiselijke sfeer.

Het werk doe ik met hart en ziel!